Условия за продажба

Общи условия за продажба и доставка

Настоящите общи условия за покупка и доставка се отнасят за продажбите на всички стоки в рамките на портал www.slcar.eu. Потребителите са физически лица, с които се установяват делови отношения, които не предполагат осъществяване на търговска дейност от страна на тези лица. При натискане на активния бутон «Купи» (задължителна поръчка) клиентът се съгласява със следните условия за продажба, доставка и плащане на стоката, публикувани от компания SLCAR Ltd. Тези условия впоследствие се използват за сключване на договорни отношения между нас и Клиента/Възложителя.

1. Обработване на поръчката Ви

След като поръчката Ви бъде обработена, ще получите автоматично съобщение по електронната поща, което ще съдържа информация за поръчаната стока, цената на доставката, избрания от Вас начин на плащане и условията за доставка. Договорът за покупко-продажба влиза в законна сила от момента, в който изберете начин на плащане.

За целта ние ще Ви изпратим писмено потвърждение, че поръчката Ви е приета, както и фактура. Договорът също така влиза в сила в случай на плащане по договаряне в момента на изпращане на стоката или след доставката с писмено известие за приемане на поръчката или известие за доставката на стоката. Вашите поръчки се съхраняват в нашата база след сключване на договора. В случай, че изгубите информацията за поръчката си, не се колебайте да ни потърсите по електронната поща. Ние незабавно ще Ви изпратим копие на данните за Вашата поръчка. Можете да коригирате състоянието на Вашата поръчка непосредствено преди изпращането й. За да се свържете с нас, моля, използвайте формата
за обратна връзка или ни изпратете съобщение по електронната поща.

2. Заявление за отказ от стока

Съгласно § 13 ГПК потребителите имат законно право да се откажат от закупена онлайн стока в съответствие със следните указания:

Потребителско право на отказ

Имате право да анулирате този договор в срок от четиринайсет дни, без да посочвате основанията си за това.

Четиринайсетдневният срок за отказ започва да тече от датата, на която Вие или посочено от Вас трето лице, което не е транспортьора, сте/е влязъл във владение на последната стока.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни информирате с еднозначна декларация относно решението си да анулирате договора с имейл на sale@slcar.eu

За спазване на срока е достатъчно да изпратите уведомлението за упражняване на правото на отказ преди срокът да е изтекъл.

Последици от отказа

В случай че анулирате договора, ние се задължаваме да възстановим незабавно или най-късно в срок от 14 дни от датата, на която отказът Ви е постъпил при нас, всички суми, които сме получили от Вас, без тези за транспорт.За това възстановяване използваме същото платежно средство, което Вие сте използвали при първоначалната трансакция, освен ако изрично е договорено друго. Изключено е да Ви се начислят разноски за възстановяването на сумите.

Срокът е спазен, когато стоката е изпратена преди изтичането на 14-дневния срок. Вие поемате непосредствените разноски по връщането на стоката.

Можете да върнете само артикули, които:

  • Не са били използвани.
  • Не са били повредени или монтирани (без видими следи от монтаж).
  • Със запазена оригинална опаковка.
  • Със запазена касова бележка.
  • Не са от категориите Гуми или Едрогабаритни артикули.


Опцията Безопасна поръчка важи само за едно връщане на поръчка. Когато получим резервната част обратно от вас, ние ще я прегледаме. Aко частта покрива горе-споменатите критерии, ние ще я сменим с друга или ще ви върнем парите – което предпочитате.